سرطان معده یکی از شایعترین سرطانهایی است که منجر به مرگومیر در کشورهای جهان سوم و ایران میشود.
دکتر شهرام آگاه، فوق تخصص گوارش و کبد درباره این نوع سرطان گوارشی به خبرنگار پایگاه خبری سلامانه گفت: «بر اساس آخرین آمارهای موجود، مشخصشده است که شیوع سرطان معده، 21 در 100 هزار است و مهمترین مشکل ناشی از این نوع سرطان، میزان بالای مرگومیر ناشی از آن است. ضمن اینکه وقتی این بیماری در مراحل پیشرفته تشخیص داده میشود، کمتر از 15 درصد بیماران امکان زنده ماندن تا 5 سال آیندهشان را خواهند داشت».
وی تصریح کرد که میتوان از ابتلا به باکتری هلیکوباکتر و وراثت بهعنوان شایعترین علتهای زمینهای ابتلا به سرطان معده نام برد. «لازم به ذکر است که اگر ابتلا به عفونت هلیکوباکتر از سنین پایین شروع بشود، ریسک ابتلا به سرطان معده هم در آینده فرد، بالا میرود. ضمن اینکه ابتلا به سرطان معده در افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری رادارند، بسیار شایعتر از افراد معمولی است. تا جایی که در برخی از موارد، توصیه میشود غربالگری در خانواده افراد مبتلا، صورت بگیرد».
این عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: «رژیم غذایی نامناسب هم میتواند بهشدت در ابتلا به سرطان معده تأثیرگذار باشد. مثلاً مصرف غذاهای نمکسود یا مانده (که احتمال آلودگی به قارچ و سایر سموم در آنها وجود دارد) میتواند شانس ابتلا به سرطان معده را افزایش بدهد».
وی درنهایت، اشارهای هم به علائم ابتلا به این سرطان داشت: «متأسفانه، سرطان معده در مراحل ابتدایی علائم بالینی واضح و مشخصی ندارد. بهنحوی که ابتلا به این نوع خاص از سرطان، بیشتر زمانی تشخیص داده میشود که بیمار در مراحل پیشرفته قرارگرفته است. معمولاً در این مرحله، فرد با علائمی مانند درد سر معده، کاهش اشتها، کاهش وزن، تهوع، استفراغهای مکرر، گیر کردن غذا هنگام بلع یا دفع مدفوع سیاهرنگ بهدلیل خونریزی معده مواجه میشود».
همچنین میتوانید در زیر صحبتهای دکتر توکلی، پزشک معالج مرتضی پاشایی را در خصوص بیماری وی و روند درمانی پاشایی و توصیههای پزشکی به جوانان در خصوص این بیماری را ببینید.